Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

13.12.2021
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Щорічно, в місті Южноукраїнську, як і в Україні в цілому з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства, адже насильство може бути різним, воно може стосуватися будь-кого, може статися вдома чи на вулиці, між дорослими чи дітьми.  

Упродовж трьох тижнів фахівцями із соціальної роботи  Южноукраїнського міського центру соціальних служб було проведено ряд профілактичних інформаційних заходів.   

Спільно з інспектором ювенальної привенції Вознесенського РУП  було організовано  зустріч з учнями загальноосвітньої школи № 3 в рамках якої проведено анкетування серед дітей з метою вивчення думки підростаючого покоління стосовно проблеми шкільного булінгу та насильству в цілому. Відеолекції на тему «Ми за життя без насильства» дали можливість дітям висловити власну позицію щодо неприпустимості насильства між однолітками. Уроки з учнями Костянтинівської та Іванівської загальноосвітніх шкіл завершено флешмобом. В Южноукраїнській міській філії Миколаївського центру зайнятості проведенно вебінар для безробітних  на тему «Скажи НІ насильству».  

Під час проведення заходів роздано друковану продукцію, в якій стисло описано конкретні дії постраждалих осіб у випадку конфлікту й загрози життю особам від домашнього насильства.

Кожному громадянину необхідно усвідомити, що  домашнє насильство – це не внутрішньосімейна справа чи особливості родинного спілкування. Усі види насильства небезпечні, тому що будь - який з них може привести до розладів психічного здоров’я і до смерті. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати!!!