Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Схвалено Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні

28.10.2021
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської

Створення безбар’єрного середовища є одним з головних пріоритетів державної політики, що передбачає забезпечення рівних можливостей та вільний доступ до публічних послуг та повноцінної участі у культурному, політичному та суспільному житті. Ці бар’єри наявні у різних сферах – від доступності до громадських та житлових будівель до працевлаштування чи культурного життя.

На рівні держави розпорядженням Кабінету Міністрів України схвалено Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (далі – Стратегія).

Метою Стратегії є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожної людини реалізувати свої права.

Стратегія ґрунтується на 6 основоположних принципах та включає в себе понад 250 ініціатив із розбудови доступного простору.

Ці ініціативи будуть реалізуватися по таким напрямкам: соціальна, освітня, економічна, інформаційна, фізична та цифрова безбар’єрність.

Національна стратегія – це перший в Україні комплексний документ, який передбачає створення безбар’єрного простору в усіх сферах життя та для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, молоді, батьків маленьких дітей та дітей з інвалідністю.

Детальніше з текстом Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року можна ознайомитися за посиланням:   https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/366-2021-%D1%80#Text