Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО

26.10.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Южно-Української АЕС 25 жовтня завершено другий етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), які встановлені на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Повірку проводило ДП «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування були демонтовані, доставлені на майданчик атомної станції, повірені та повернуті на штатні місця.

Всі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видано свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що у рамках першого етапу в липні проведено повірку блоків детектування, встановлених у населених пунктах: м. Южноукраїнськ (спорткомплекс «Олімп»), с. Новоселівка, смт Олександрівка, с. Акмечетські Cтавки, с. Кузнецове, смт Костянтинівка, с. Іванівка та с. Бузьке.

У рамках другого етапу повірені блоки детектування в м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС та ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш), смт Арбузинка, с. Благодатне, с. Агрономія, м. Вознесенськ, смт Доманівка.

 

* Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.