Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Український енергокомплекс склав іспит на готовність до зими

23.10.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Комісія Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2021-2022 рр.

Про це по завершенні роботи повідомив голова комісії директор департаменту довгострокової експлуатації інженерно-технічної дирекції виробничої дирекції з виробництва та ремонтів Віктор Клочко: «Комісія констатує, що Южно-Український енергетичний комплекс добре підготувався до зими. Є зауваження, вони стандартні, тому що триває ремонтна кампанія на першому енергоблоці атомної станції. Зазначу, що ці зауваження не мають великого впливу на проходження осінньо-зимового максимуму навантаження. А загалом маю відзначити гарну роботу персоналу з виконання заходів та програм, які були розроблені підприємством з цього напряму».

Щорічна перевірка ВП ЮУАЕС тривала з 18 по 22 жовтня. До складу комісії входили представники департаменту нагляду за безпекою, виконавчої дирекції з виробництва та ремонту ДП «НАЕК «Енергоатом», а також Державної інспекції з енергетичного нагляду Південного регіону.

Учасники інспекційної перевірки оцінили реалізацію організаційно-технічних заходів, виконання графіків планових ремонтів, готовність будівель і споруд, стан території та систем електропостачання, теплопостачання, водопостачання і вентиляції, рівень пожежної безпеки та охорони праці, забезпечення матеріально-технічними ресурсами. Окрему увагу приділили готовності персоналу. Очільник комісії наголосив, що, враховуючи ситуацію з заповненням газосховищ та накопичення вугілля на ТЕС, нинішня зима стане викликом для атомної енергетики. Передбачається, що АЕС вироблятимуть до 60% електроенергії в країні. Тож від сьогоднішньої якісної підготовки галузі залежить енергетична безпека держави. У тому, що атомники здатні її забезпечити, Віктор Клочко не сумнівається: «Аналогічну ситуацію ми проходили в 90-х роках минулого століття. Персонал пам’ятає, знає, вміє, всі інструкції прописані».

Перевірка проводилась в усіх підрозділах Южно-Української атомної станції, а також на Олександрівській ГЕС і Ташлицькій ГАЕС. Крім об’єктів енергокомплексу члени комісії оцінили готовність до роботи в зимовий період Южноукраїнського відділення ВП «Складське господарство».