Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня захисників та захисниць України

19.10.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано експозицію «Українці – нація героїв» до Дня захисників і захисниць України. В основу експозиції увійшли матеріали науково-допоміжного фонду про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів. А також для відвідувачів була відкрита фотовиставка, яка присвячена подвигу воїнів АТО/ООС.

В рамках експозиції  продемонстровано цікаву тематичну художню виставку Леоніда Щельника, яка складалася із мотивів про наш героїчний рідний край та образів захисників України.

Несподіваним сюрпризом стала презентація кліпу «Гард» українського поета Олександра Кучеренка (Обрія), лауреата Премії імені В. Симоненка, члена Національної спілки письменників України. Цей кліп покликаний зберегти національну пам'ять українців, до створення якого долучилося понад півтора десятка людей, в більшості представники міського та обласного козацтва. Для всіх присутніх поетом були задекламовані деякі вірші із поетичних збірок.

Також до виставкової зали завітали представники воїнів-ветеранів АТО/ООС, які отримали відзнаки та грамоти від Тетяни Сорокодум, виконуючого обов’язки голови Всеукраїнської громадської організації «Побратими України. Ще до музею було передано репліку «Учасник АТО», якою відзначено (посмертно) воїна АТО Юрія Боровика.  А також відзначено медаллю «За збереження історії» директорку музею Зореславу Клименко.

14 жовтня - це свято України та українців, які пройшли справжню війну, і тих, хто стоїть зараз на сторожі Батьківщини. Це свято – пам'ять синів і дочок, тих, хто віддав своє життя за свободу країни, за нашу свободу та незалежність.