Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У рамках підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС обстежено гідроспоруди об’єкта

12.10.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Водолази Каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу обстежили гідроспоруди Ташлицької ГАЕС. Роботи виконано в рамках підготовки до пуску третього агрегату гідроакумулювальної станції. Ретельне вивчення стану бетонних плит, каменезахисних стінок, будівельного загородження та пазів, у які воно встановлене, тривало протягом трьох днів - з 5 по 8 жовтня.

Підводні обстеження гідроспоруд ГАЕС виконуються що два роки. Нині ж, аби ще раз переконатися в їх надійності та пересвідчитися, що через проточну частину на лопаті турбіни в процесі пуску третього гідроагрегату не потраплять сторонні предмети, було вирішено провести додаткову позапланову перевірку.

«Обстеження нижнього та верхнього б’єфів Ташлицької ГАЕС засвідчило, що гідротехнічні споруди з боку Олександрівського водосховища та з боку підвідного каналу (верхньої водойми станції) перебувають у належному стані. Порушень щільності бетону чи сторонніх предметів у пазах будівельних загороджень не виявлено. Щодо невеликого скупчення кам’яної маси, зафіксованого біля аванкамери в районі водоводу третього гідроагрегату, їх буде прибрано вже найближчим часом», - повідомив заступник начальника гідротехнічного цеху Каскаду ГЕС-ГАЕС Андрій Гнезділов.

Таким чином, виконано черговий обов’язковий захід, передбачений планом підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС. Пускові операції намічені на грудень поточного року.