Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Документальне кіно та 3-Д виставка Docudays UA-6

11.10.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному міському музеї 8 жовтня в рамках програми Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA м. Кропивницький/Компаніївка відбулися цікаві та незвичайні покази 3D-виставки світлин Олександра Чекменьова «Ласкаво просимо, вхід заборонено» та документального кіно «Останній лучник», які могли побачити всі бажаючі.

Виставку світлин «Ласкаво просимо, вхід заборонено» Олександра Чекменьова можна було подивитися у VR-окулярах та зануритися у віртуальний простір.

Експозиція представляла собою дві серії робіт, створених у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих, — кольорову (репортажну) та чорно-білу (постановочні портрети).

Документальний фільм «Останній лучник» іспанської режисерки Дасіль Манріке де Лара Міярес - це цікава кіноісторія про одного з найреволюційніших канарських митців ХХ століття - Альберто Манріке, засновника художнього руху Лучників. У поважному віці його пам’ять починає згасати, а з нею – велика частина життєвих історій. Онука художника, режисерка Дасіль Манріке, приїздить до дідового будинку, аби допомогти Альберто відновити спогади про його життя та творчий шлях.

Щиро дякуємо організатору Олені Мирхайдаровій за надану можливість познайомити южноукраїнців з незвичайними та цікавими інтерактивними технологіями. Сподіваємося на подальшу співпрацю.