Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Костянтинівка: про освітлення, сміття та об'єкти-привиди

27.09.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У четвер, 23 вересня, міський голова Валерій Онуфрієнко і його заступники Олексій Майборода, Юрій Сіроух та Сергій Горностай зустрілись з мешканцями смт. Костянтинівка. Зібрались у в приміщенні Костянтинівського старостинського округу. На зустріч прийшло до двадцяти жителів селища.

Міський голова коротко розповів про кроки, що вже зроблені владою з квітня поточного року, коли Костянтинівка фактично перейшла до Южноукраїнської ТГ. Присутні підтвердили, що “лише сліпий не помітив, що багато чого в населеному пункті почало налагоджуватись - організований вивіз сміття, ремонтується дорога”. Але зрозуміло, що попереду ще багато роботи. З боку мешканців була висловлена низка претензій. З приводу того ж сміття є незадоволені, які хочуть встановлення контейнерів вулицями. Багато зауважень до водопостачання. Але є зворотна медаль цих питань: мешканці не поспішають сплачувати за спожиті послуги. Дуже повільно йде укладення договорів на вивіз сміття, а тим часом вечорами южноукраїнці спостерігають за спалюванням непотребу на подвір'ях селища; кількість спожитої води в багато разів перевищує кількість оплаченої, і як наслідок - шестимільйонний борг КП “Грааль” перед ВП ЮУАЕС та загроза банкрутства підприємства… Мешканці, що прийшли на зустріч, самі ж визнали, що для вирішення багатьох проблем необхідні більш жорсткі заходи з боку влади.

Обговорювалось таке болісне питання як освітлення. Міський голова розповів, що вже є напрацювання для забезпечення вулиць ліхтарями найближчого часу.

Ще одна глобальна проблема - відсутність генерального плану селища, яке породжує багато інших. Так, за документами в населеному пункті не існує жодного цвинтаря, а по факту - два. А ще є багатоквартирний будинок-привід, якого також не існує за документами, а в людей, які в ньому мешкають, немає ані ордерів на квартири, ані прописки. Цей дім потребує негайного ремонту покрівлі, але КП ЖЕО не може взяти його на баланс за відсутності документів, то ж не може й відремонтувати. Щодо багатоквартирного привіду на питання молодого чоловіка, що в ньому мешкає, відповів староста Олександр Чернєй: вже у понеділок відповідна комісія має обстежити будинок та вирішити його подальшу долю та порекомендував: готуйте документи для ЦНАПу. 

Питали мешканці щодо закладів освіти та культури. Міський голова та його заступники розповіли, скільки коштів спрямовано на цю сферу та що вже зроблено. 

За результатами півторагодинної зустрічі з жителями смт. Костянтинівка буде складений протокол, в який увійдуть всі поставлені питання, з часом на них будуть надані відповіді.