Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня партизанської слави

23.09.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

До Южноукраїнського міського історичного музею для відзначення 80-ї річниці завітали  представники Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил Організації ветеранів України на чолі з В’ячеславом Громенко, міський голова Онуфріенко Валерій  та депутат Южноукраїнської міської ради, заступник голови громадської організації  ветеранів та воїнів антитерористичної операції Кравченко Денис  .Ветерани безпосередніх учасників підпільно-партизанського руху поділились тяжкими спогадами з дитинства. Переглянули експозицію «Незгасне слава народного подвигу», яка присвячена Дню партизанської слави та вшануванню пам’яті уславлених партизанів і підпільників Другої Світової війни та вшанували пам’ять покладанням квітів до  стели меморіального комплексу  Захисникам Вітчизни.

Сьогодні згадували і про подвиг воїнів Української Повстанської Армії, які боролися за незалежність України, адже історія рідко буває однозначною. У кожної медалі завжди дві  сторони.

Державне свято, присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує пам’ять всіх, хто боровся за визволення України від фашистської окупації. Це день пам’яті, адже проходять роки і прямих свідків того часу стає менше. Але герої не вмирають. Вони завжди будуть жити в наших серцях.