Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Миколаївська обласна служба зайнятості долучилася до реалізації регіонального проекту «Інтенсифікація міжвідомчого співробітництва на шляху до інклюзії в Миколаївській області»

08.09.2021
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Нещодавно в Миколаївському ОЦЗ відбувся професійний стек служби зайнятості та обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Створений простір забезпечить інтеграцію кадрів в освітні установи, де виникає потреба психолого – педагогічного супроводу дітей з особливими потребами.

Під час заходу Василь Шуляр, директор МОІППО, презентував можливості інклюзивно – ресурсного центру №1, а також підняв актуальні проблеми підбору кадрів в інклюзивному середовищі ресурсних центрів. Дмитро Оборонько, директор МОЦЗ, запропонував вирішення проблем підбору кадрів в освітнє інклюзивне середовище області.

«Служба зайнятості – це платформа, яка націлена на вирішення проблем ринку праці. Кадри, якими ми забезпечимо освітнє середовище, допоможуть ввести дітей з особливими потребами в регулярний процес навчання із збереженням почуття соціальної захищеності. Зараз по області шукають роботу понад 300 організаторів освітнього процесу. Тому інклюзивні центри Миколаївщини будуть забезпечені кваліфікованими кадрами» – зазначив  Дмитро Оборонько.

Василь Шуляр акцентував увагу на завданнях, які стоять перед асистентами вчителів та вихователями в освітньому середовищі.

«Для нас важливо, щоб кожна дитина могла успішно адаптуватися в освітньому середовищі. Ми не поділяємо діток на тих, які з проблемами і тих, у яких їх немає. Однак ми завжди бачимо труднощі вихованців, які необхідно подолати. Тому, підбираючи співробітників, ми орієнтуємося на особистісні якості та, звичайно, професійні вміння» –  наголосив  Василь Шуляр.

За інформацією Миколаївського ОЦЗ