Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Юні вихованці спорткомплексу ВП ЮУАЕС – учасники Всесвітніх учнівських спортивних ігор

06.09.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Троє вихованців спорткомплексу «Олімп» ВП «Южно-Українська АЕС» увійшли до складу збірної України, яка виступатиме на Всесвітніх учнівських спортивних іграх U15.

Змагання, вперше організовані Міжнародною федерацією учнівського спорту, пройдуть з 11 по 19 вересня у м. Белград (Сербія). Їх учасниками стануть понад 1800 юних спортсменів віком від 13 до 15 років з 39 країн світу. Вони виборюватимуть першість у 14 видах спорту: бадмінтоні, баскетболі, вільній боротьбі, греко-римській боротьбі, волейболі, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, спортивному орієнтуванні, настільному тенісі, тхеквондо, футболі, шахах. Загалом буде розіграно 172 комплекти медалей.

Захід матиме унікальний формат: крім проведення спортивних ігор високого рівня, він включатиме освітні програми та культурну частину, що сприятиме заохоченню учнів з раннього віку вести здоровий спосіб життя, набувати й розвивати лідерські навички.

До складу учнівської збірної України увійшли 9 представників Миколаївської області, з них 3 южноукраїнські спортсмени – вихованці відділу розвитку дитячого та юнацького спорту СК «Олімп» ВП ЮУАЕС. Микита Шульга (ЗОШ №2, 9-В) представлятиме нашу країну на Всесвітніх спортивних іграх серед школярів у змаганнях з греко-римської боротьби, а Владислав Балог (гімназія №1, 5-А) та Олексій Захарченко (ЗОШ №1, 9-Б) візьмуть участь у змаганнях зі спортивного орієнтування. Бажаємо їм та їхнім тренерам упевненості в своїх силах та нестримної жаги до перемоги.