Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про дитсадок і не лише, спілкувалась влада з мешканцями села Іванівка

03.09.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Зустріч міського голови Валерія Онуфрієнка та його заступників з мешканцями села Іванівка відбулась другого вересня у Іванівському будинку культури. На неї прийшло близько двадцяти селян.

Розмова з самого початку пішла на найбільш наболілу тему - дитячий садок, до якої повертались неодноразово. Іванівці занепокоєні тим, що за його відсутності молодь виїжджає з села. Міський голова та його заступники розповіли: сам дитсадок відкривати нерентабельно, бо його утримання обійдеться у два мільйони гривень на рік, планується відкриття однієї загальновікової групи на базі школи, а зараз розглядається питання відшкодування батькам затрат на муніципальну няню або на пальне для перевезення дітей в дошкільні заклади інших населених пунктів. З приводу ж будівлі садка, що вже декілька років стоїть порожнє, Валерій Онуфрієнко сказав наступне: є ідея зробити у цих приміщеннях будинок для людей похилого віку. Цю думку селяни спочатку не підтримали, але староста Іванівського старостинського округу Ігор Латій наголосив: йдеться ж не лише про зберігання будівлі, а ще й про створення 10-15 робочих місць.

Мешканці Іванівці, крім освітянських, ставили представникам влади такі питання: розширення дороги біля повороту на село та встановлення в цьому місці автобусної зупинки, проведення опалення або газифікація, коригування графіку автобусу, облаштування пляжу на ставку або на річці, недостатня напруга електромережі тощо. Однієї години вистачило для вичерпання всіх тем спілкування. Про цю зустріч буде складений протокол, відповіді на всі питання можна буде прочитати на офіційному сайті Южноукраїнська.