Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо комерційного переміщення собак

30.08.2021
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області відповідно до листа Держпродспоживслужби від 18.08.2021 Вн-226 надає інформацію від Канадського агентства з контролю та якості харчових продуктів  щодо комерційного переміщення собак віком від восьми місяців для розведення, виставкових/розважальних цілей (постійне перебування), та перепродажу/передачі власнику собаки.

Однією з вимог щодо імпорту є засвідчення офіційним ветеринарним лікарем  країни походження факту народження тварин, що експортуються до Канади в розпліднику походження, а також відповідності розплідника походження певним критеріям щодо здоров’я тварин. З цією метою усі собаки віком до восьми місяців, які перевозяться до Канади повинні супроводжуватися формою сертифіката щодо розплідника походження. Зазначений сертифікат повинен видаватися офіційним ветеринарним лікарем, або ветеринарним лікарем уповноваженим компетентним органом країни походження.

Вищезазначений сертифікат опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби (https://dpss.gov.ua) у розділі «Сертифікати на експорт з України».

Разом з цим, з 15.05.2021 року усім собакам віком до восьми місяців, які перевозяться до Канади з комерційними цілями для перепродажу/передачі власнику собаки, повинні бути вакциновані проти сказу принаймі за 28 днів до експорту. Зважаючи на те, що стандартною практикою є проведення первинної вакцинації проти сказу згідно з інструкціями виробника вакцини для тварин віком від дванадцяти тижнів або старше, мінімальний вік на момент експорту до Канади має становити шістнадцять тижнів.

Детальна інформація щодо вимог для комерційного переміщення собак віком від восьми місяців до Канади опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби (https://dpss.gov.ua) у розділі «Вимоги країн світу».