Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Подарунки до Дня Незалежності

28.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Підготовка другого об'єкту до Дня Незалежності була набагато складнішою, бо йдеться про відкриття кабінету томографії. На це городяни чекали майже два роки. Комп'ютерний томограф, придбаний ще 30 серпня 2019 року за державні кошти, нарешті готовий до роботи. Нинішня влада доклала всіх зусиль та подолала багато перешкод для цієї миті. Ремонт приміщення, підготовка пакету документів, отримання експертиз та дозволів, навчання спеціалістів - все це вже позаду.

В соцмережах багато южноукраїнців ставлять питання, хто ж працюватиме на новому обладнанні. Як розповіла в.о. директора КНП “ЮМБЛ” Антоніна Мартинко, рентгенолог Тарас Гринів вже пройшов навчання з роботи на томографі, ще один лікар - Ірина Мінєнкова - також пройшла навчання, найближчого часу вона має отримати дозвіл на радіологічні роботи. Таким чином в лікарні є два спеціалісти. Вже здійснюється запис за телефонами 4-63-06 та 097 178 08 39, але повноцінно отримувати послуги томографії пацієнти зможуть трохи пізніше. Причина - Тарас Гринів зараз знаходиться у плановій відпустці. Чому так сталося? Як розповіла Антоніна Мартинко, лікар заздалегідь запланував відпочинок у серпні, керівництво ж  лікарні на той момент не очікувало, що відкриття томографу відбудеться так швидко. Для відмови лікарю у відпустці немає підстав.

Вже розроблені тарифи для надання послуг з томографічного обстеження без контрасту, зараз фахівці працюють над формуванням вартості обстеження з контрастом.

Южноукраїнці в соцмережах також ставлять питання, чому є платною томографія, якщо апарат придбаний за державні кошти. Нинішнього року ця послуга як безкоштовна відсутня в жодному пакеті НСЗУ, тому не відшкодовується державою. Сьогодні безоплатно можуть зробити томографію пацієнти, що перебувають на стаціонарному лікуванні у реанімації за призначенням лікаря, а в подальшому міською радою буде розширено перелік пільгових категорій громадян, які зможуть отримати цю послугу безкоштовно або на пільгових умовах.

Урочисте відкриття кабінету, на яке прийшли представники місцевої влади, депутати міської та обласної рад, відбулось в День Незалежності, 24 серпня. Міський голова Валерій Онуфрієнко та Тарас Гринів розрізали стрічку, після чого лікар розповів про особливості та переваги обладнання, а також продемонстрував його роботу на пацієнтці КНП “ЮМБЛ”. Наостанок гості та працівники лікарні зробили фото в довгоочікуваному томографічному кабінеті.