Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Завдяки Енергоатому в Южноукраїнську з’явився новий спортивний майданчик

27.08.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

26 серпня під час робочого візиту до ВП ЮУАЕС т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін крім виробничих питань приділив увагу і соціальним. Він особисто взяв участь у відкритті нового спортивного майданчика. Захід став справжнім спортивним святом. Перший матч на новому полі провели любительська команда «Тинь», основу якої складають працівники Южно-Української АЕС, та ветеранська збірна «Динамо» Київ. Президенту енергокомпанії надали право першого символічного удару по м’ячу.

Новий спортивний майданчик у Южноукраїнську з’явився за ініціативи профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» та за підтримки адміністрації енергокомпанії. Облаштування схожих спортивних споруд було профінансовано для всіх міст-супутників АЕС.

Петро Котін, т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом»: «Сьогодні ми завершуємо перший цикл будівництва спортивних об’єктів у містах-супутниках АЕС. Подібні спортивні майданчики вже є в Енергодарі, Нетішині і, як бачимо, - в Южноукраїнську. У Вараші в рамках цього проєкту реконструйовано стадіон. Хочу зазначити, що НАЕК «Енергоатом» виділяє досить значні суми коштів на розвиток соціальної сфери міст-супутників АЕС. Звичайно, основна наша ціль – безпечна експлуатація атомних енергоблоків, проте в енергокомпанії піклуються і про соціальний захист персоналу. Важливо, щоб працівники відчували турботу про себе і гордість від того, що працюють в атомній енергетиці».

Ігор Полович, генеральний директор ВП ЮУАЕС: «Останнім часом відбулось чимало спортивних заходів, в яких представники трудового колективу ЮУАЕС досягли значних успіхів. Спорт – це перш за все здоров’я, гарний відпочинок, хороший настрій, що позитивно впливає і на виробничу діяльність персоналу. Маю надію, що це не останній спортивний об’єкт, який ми відкриваємо».

Місцем для спорудження спортивного майданчика в Южноукраїнську обрали територію оздоровчо-реабілітаційного комплексу «Іскра» ВП ЮУАЕС. Саме тут атомники відновлюють своє здоров’я, проходять реабілітацію, а в літній період на базі закладу діє дитячий табір.

Сергій Снітков, голова профспілкової організації ЮУАЕС: «Для нас це визначна подія – реалізація спільного соціального проєкту адміністрації і профспілкового комітету енергокомпанії. Ми вдячні за розуміння і підтримку, тож намагались якомога ефективніше використати виділені кошти. Майданчик багатофункціональний, тут можна грати у футбол, волейбол, великий теніс, стрітбол».

Профкомом НАЕК «Енергоатом» на спорудження об’єкта було виділено 1 млн грн. Це вартість матеріалів з урахуванням монтажу. До переліку входить штучне покриття, ворота, сітки, огородження. Підготовку території - геодезичні дослідження, завезення ґрунту, щебеню, облаштування дренажної системи тощо - було виконано вже власними силами підрозділів ЮУАЕС за кошти профспілкового комітету підприємства.

Площа поля зі штучним покриттям – 800 м2. Його розміри – 20 на 40 метрів. Майданчик універсальний, тут можна займатись декількома ігровими видами спорту.

Першими випробували новозведений спортивний об’єкт футболісти. У товариському матчі за Кубок ЮУАЕС боролись любительська команда атомників «Тинь» та професіонали – ветерани «Динамо» Київ. Основна гра закінчилась внічию з рахунком 3:3. Та оскільки турнір на Кубок однозначно передбачає переможця, суддя призначив серію пенальті. Більш влучними виявились любителі. Результат гри – 3:2 на користь команди «Тинь». Проте головне у цій грі не перемога, а прагнення южноукраїнських атомників жити повноцінним здоровим життям, адже запорукою довголіття, зокрема й трудового, є спорт. У НАЕК «Енергоатом» це добре розуміють і всебічно підтримують як профспілка, так і адміністрація компанії.