Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Новий навчальний рік розпочато!

26.08.2021
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневою конференцією педагогічних працівників на якій визначаються стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації. Педагогічна спільнота націлюється на реалізацію поставлених завдань.

25 серпня 2021 року освітян міста гостинно зустрічала Южноукраїнська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2. Цьогоріч конференція співпала із 30 річчям святкуванням Незалежності України. Саме тому незвичайним був початок пленарного засідання. З вітальними словами до присутніх звернувся начальник управління освіти Юрій Сінчук. Освітян вітав Народний художній колектив «Адажіо» гімназії №1, Зразкові художні колективи «Фенікс» та «Ніка» Центру дитячої та юнацької творчості. Своїми запальними, патріотичними виступами вони привітали освітян та націлили їх на плідну роботу.

У фойє школи учасники конференції мали змогу переглянути виставку закладів дошкільної освіти, які презентували власні наробки своїх працівників. Перегляд фото виставки, відеофільмів про досягнення освітян за 30 років Незалежності України - всі ці моменти надовго запам’ятаються педагогам та гостям конференції.

Учасниками конференції стали міський голова Валерій Онуфрієнко та його заступник з питань освіти Сергій Горностай. Вони долучилися до обговорення освітянських питань та привітань педагогічної спільноти з новим навчальним роком.

У рамках серпневої конференції увага була акцентована на питаннях розвитку дошкільної, загально – середньої та позашкільної освіти у 2020-2021 навчальному році та завдання на 2021-2022 навчальний рік. Пленарна частина розпочалася доповіддю начальника управління освіти Юрія Сінчука, який проаналізував результати діяльності управління освіти та навчальних закладів міста щодо основних здобутків освітньої галузі за попередній рік, розкрив існуючі в освіті проблеми та досягнення, зорієнтував керівників закладів освіти та педагогів на ефективну реалізацію завдань Нової української школи щодо підвищення якості освітніх послуг, безбар’єрності освіти.

Звичайно, не залишилися поза увагою ті, хто докладав не мало зусиль для позитивних змін в освіті, хто своїми досягненнями ділився з колегами міста, області, України. Їхні досягнення ще раз підтвердили високий рівень освітньої галузі. Саме тому вони отримали нагороди управління освіти, профспілки працівників освіти, департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласної ради, Міністерства освіти і науки України та ВП ЮУАЕС за профорієнтаційну роботу серед старшокласників. З привітаннями педагогів міста виступили міський голова Валерій Онуфрієнко та його заступник Сергій Горностай. Міський голова побажав освітянам витримки і терпіння, нових творчих здобутків та вручив подяки міського голови, ювілейні медалі, щорічні традиційні нагороди «Кращий освітянин міста». Ці нагороди підтвердили, що досягнення наших педагогів не залишаються поза увагою керівництва міста, області, України. Вони підтверджують що освіта міста продовжує свій розвиток через розбудову Нової української школи досягненнями якості і доступності освіти. Є впевненість у тому, що і цей навчальний рік принесе нові перемоги та здобутки на освітянській ниві.

Пленарне засідання буде продовжено через роботу 30 методичних комісій 26 серпня 2021 року, які будуть проходити на базі закладів освіти міста.

Отже, новий навчальний рік розпочато.

Тож бажаємо Вам, шановні педагоги, злагоди, добра, натхнення, задоволення від результатів своєї праці.

Зичимо, щоб кожен ваш день був сповнений радістю, щастям та теплом дитячої вдячності за добрі справи.

Успіхів усім нам!