Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До 30-ї річниці Незалежності України розроблено унікальну квітку-логотип, що є головною квіткою 30-річчя – символ України «Ти у мене єдина»

20.08.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

19 серпня в Южноукраїнському міському історичному музеї за підтримки Южноукраїнської міської організації Товариства Червоного Хреста України відбувся майстер-клас з виготовлення квітки  - символу  до 30-ї річниці Незалежності України. У заході взяли участь співробітники музею, представники козацької організації, волонтери та вихованці центру дитячої та юнацької творчості, гуртку «Іграшка - сувенір».

Квітка – образ, що розкриває ідею держави. Вона росте та квітне, поєднуючи у собі розмаїття символів. Квітка є одним з найдавніших символів в орнаментально-знаковій культурі України. Її походження прослідковується ще з епохи енеоліту, а різні інтерпретації цього зображення зустрічаються в місцевих орнаментах по всій Україні. Квітка є центральним елементом Петриківського розпису. Крім того, кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону.