Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вакцинація у Южноукраїнську - на контролі райдержадміністрації

05.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Голова Вознесенської райдержадміністрації (РДА) Сергій Шурабура 4 серпня відвідав Южноукраїнськ. Разом із ним приїхали його заступник Антоніна Шарата та начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури РДА Олена Маценко. У виконавчому комітеті вони зустрілись з Южноукраїнським міським головою Валерієм Онуфрієнком, його заступником Марією Дроздовою, начальником управління охорони здоров'я Ольгою Стахорською, в.о. директора НКП “ЮМЦПМСД” Володимиром Смірновим та начальником відділу охорони здоров'я ВП “ЮУАЕС” Галиною Хмілєвською.

Головна причина візиту посадових осіб з районної державної адміністрації - низький рівень вакцинації у Южноукраїнську у порівнянні з обласними показниками.

Сергій Шурабура сказав: “Ми розуміємо, що якийсь час вакцина не надходила до вас в повній мірі. Зараз вона є. За прогнозами медиків, спалах коронавірусної хвороби прийдеться на вересень, тож акцентуємо увагу на серпень у питанні щеплення. Є інформація про те, що близько трьох тисяч людей хочуть вакцинуватися, але НКП “ЮМЦПМСД” не може вирішити це питання. Ми хочемо розібратися, в чому причина”.

Міський голова Валерій Онуфрієнко розповів, що з питання вакцинації в місті проведено багато роботи, вже вакциновано близько трьох тисяч южноукраїнців.

Галина Хмілєвська запевнила, що інформація про три тисячі людей у черзі на вакцинацію не відповідає дійсності та доповіла про наступне. На даний момент у ВП ЮУАЕС працює 6800 осіб. Станом на 4 серпня щеплення отримали 670 працівників, з них повторно - 537 осіб. Причини деякої затримки вакцинації - планова відпустка лікаря, відсутність мобільних груп щеплення, відсутність самої вакцини певний час. З п'ятого серпня у НКП “ЮМЦПМСД” буде відведено чотири години щоденно для вакцинації працівників АЕС. За даними відділу охорони здоров'я ВП ЮУАЕС, 40% персоналу цього підприємства мають антитіла до коронавірусу, тому найближчого часу  не потребують щеплення.

Голова РДА запевнив, що перебоїв у постачанні вакцини більше не буде.

Після спілкування з представниками южноукраїнської влади Сергій Шурабура та його підлеглі відвідали центр вакцинації, відділення нефрології та діалізу і нещодавно відремонтований третій поверх інфекційного відділення, стан яких приємно вразив гостей.