Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Неформальне навчання можливо підтвердити!

16.07.2021
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

При створенні нових робочих місць роботодавці мають можливість працевлаштовувати на них як прийнятих працівників, так і переводити на такі робочі місця вже працюючих осіб. У разі, коли претендент на працевлаштування або на переведення не має документу про відповідну освіту, але має професійні навички, і існує потреба у підтвердженні особою своїх професійних знань, вирішити таке питання дозволяє процедура підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб.

Стаття 14 Закону України «Про професійний розвиток працівників» визначає організацію підтвердження результатів неформального професійного навчання працівників. Для цього у складі державної служби зайнятості створюються центри визнання результатів неформального професійного навчання. Центри визнання результатів неформального професійного навчання залучають навчальні заклади державної служби зайнятості, інші професійно-технічні навчальні заклади, підприємства, організації, установи, які мають ліцензію на право здійснення освітньої діяльності за визначеними професіями. Результати неформального професійного навчання підтверджуються документом встановленого зразка про присвоєння або підвищення робітничої кваліфікації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 № 340 затверджено Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Організація роботи з підтвердження кваліфікації здійснюється державною службою зайнятості.

Наказом Міністерства соціальної політики України від 23.12.2013 № 886, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.01.2014 за № 5/24782 (із змінами), затверджено Перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями.

Такими професіями є кухар, зварник, електрозварник ручного зварювання, охоронник, продавець непродовольчих товарів та слюсар-ремонтник.

З питань підтвердження результатів неформального професійного навчання звертайтеся до Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості за адресою:

м. Южноукраїнськ, вул. Дружби Народів, 54

або за телефоном: (05136) 5-54-35