Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

04.06.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В день відкриття Конференції ООН із проблем навколишнього середовища у Стокгольмі у 1972 році 5 червня було проголошене Генеральною Асамблеєю ООН Всесвітнім днем навколишнього середовища. Нині цей день святкується в більш ніж 100 країнах світу. (

У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій». Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.              

Всесвітній день охорони довкілля привертає увагу всієї світової громадськості до проблем навколишнього середовища, стимулює світових політиків приймати рішення, сприятливі до природних екосистем та навколишнього середовища.

Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться у багатьох країнах світу - як на державному рівні, так і громадськими організаціями, колективами вишів, шкіл і дитсадків.

До свята проходять вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, проводиться висадка дерев, а також - агітаційні заходи із сортування відходів, прибирання територій.

Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших.

Тож давайте кожного дня, у звичних повсякденних справах, робити ще один крок до більш чистого та здорового довкілля –

взяти до магазину еко-торбинку, відмовитись від поїздки на авто, розділити сміття.

Пам’ятаймо, що від кожного з нас залежить наше спільне безпечне та щасливе майбутнє!