Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Реабілітаційні послуги у відділенні комплексної реабілітації за травень 2021 року

28.05.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

Реабілітаційні послуги у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» у травні отримали 42 дитини віком від 2 до 18 років, у тому числі троє дітей вперше проходять курс реабілітації у відділенні (двоє дітей - мешканці с. Іванівка, одна дитина з смт Костянтинівка) відповідно до індивідуальних програм реабілітації (для дітей з інвалідністю) та рекомендацій лікарсько – консультативних комісій (для дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності). З дітьми проведено 18 групових та 282 індивідуальних корекційно-розвиваючих занять, проведено 82 заняття з лікувальної фізкультури. Заняття включають у себе роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заходи із соціально – культурної реабілітації.

Постійно ведеться медичне спостереження вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Серед законних представників дітей з інвалідністю та групи ризику проведено анкетування щодо якості  наданих соціальних послуг (заповнено 36 анкет).

Вихованці групи денного догляду відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» напередодні Дня Перемоги побували на Меморіальному комплексі Захисникам Вітчизни. Діти власноруч виготовили червоні маки - квітки, що уособлюють кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна.  Також почули від своїх педагогів розповіді про наших земляків – героїв Другої світової війни та героїв сьогодення. 

Вихованці відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» долучились до акції «Одягни вишиванку».

За кошти міського бюджету було придбано світлову гармату до кулі в сенсорну кімнату.

27 травня для вихованців відділення організовано екскурсійну поїздку до Южно-Українського енергокомплексу, яку проведе методист управління інформації та громадських зв'язків ВП ЮУ АЕС Світлана Дідик.

Підготували документальний супровід двох дітей на консультацію до інклюзивно-ресурсного центру з метою визначення подальшого освітнього шляху.

Складено сценарій та проведено організаційну роботу до відзначення Дня захисту дітей.