Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

2021 рік проголошений роком медичного працівника й соціального робітника

14.05.2021
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Таким рішенням ВОЗ закликає віддати належне їх самовідданій праці у боротьбі з пандемією COVID-19.  

 Пандемія COVID-19 — потужний стресовий чинник для працівників медичної та соціальної сфери, які безпосередньо зіткнулися з масштабною загрозою. Власне, зростання професійних на­ван­тажень, загострення стре­сових ситуацій за нинішніх непростих умов пандемії, як під­тверджують дані світових і національних досліджень, провокують ­появу в цієї категорії симптомів депресії, тривоги, пост­травматичного стресового розладу та інших психічних порушень.

Крім ­згаданих негативних чинників, ­ працівники зазнають  ще й впливу специ­фічних чинників, які пов’язані із підвищеними ­вимогами до умов праці, зниженою ­спроможністю користуватися соціальною допомогою, недостатньою особистою спромож­ністю реалізовувати ­базову турботу про себе, страхом інфікувати друзів чи рідних, перебуванням на карантині. Спілкування з населенням, особливо,  у період соціальних криз, не завжди є позитивним. Звісно, ці чинники виснажу­ють працівників як фізично, так і емоційно, негативно позначаючись на виконанні професійних обов’язків та особис­тому ­житті.   

В рамках співпраці та з метою надання психосоціальної підтримки Южноукраїнським міським центром соціальних служб було розроблено інформаційні матеріали на тему турботи про себе та збереження власного психічного здоров’я які  передано для   лікарів і медсестер  медичних установ громади.  

Бережіть себе і будьте здорові!