Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Несанкціоновані звалища на території Южноукраїнської міської територіальної громади – проблема, яку необхідно вирішувати негайно

13.04.2021
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

06.04.2021 під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горностая С.В. було проведено нараду постійнодіючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами за результатами комісійного обстеження несанкціонованих і неконтрольованих сміттєзвалищ, проведеного 01.04.2021 на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

Під час наради обговорювалися питання щодо прийняття рішень по ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, розташованих в межах Южноукраїнської міської територіальної громади на околицях смт. Костянтинівка.

 

За результатами наради, з метою недопущення порушення норм законодавства України, вирішено:

1. Доручити КП «СКГ» обрахувати кошторис вивезення сміття з території розташування несанкціонованих сміттєзвалищ в термін до 12.04.2021.

2. Доручити КП «СКГ» встановити блоки на в’їздах до несанкціонованих сміттєзвалищ.

3. Доручити КП «СКГ» переорати під’їзди до несанкціонованих сміттєзвалищ з інших сторін.

4. Встановити біля несанкціонованих сміттєзвалищ антивандальні на сонячних батареях камери на окремих бетонних опорах.

5. Доручити КП «СКГ» виготовити інформаційні таблички стосовно заборони розміщення побутових відходів у несанкціонованих місцях та встановити їх біля несанкціонованих сміттєзвалищ.

6. Доручити КП «СКГ» оприлюднити на офіційному сайті міста інформацію стосовно можливості безперешкодного вивезення сміття мешканцями Южноукраїнської міської територіальної громади на міський полігон твердих побутових відходів.

7. Чернею О.О. організувати проведення весняної акції з санітарного очищення території смт. Костянтинівка, с. Бузьке та прилеглих до населених пунктів територій.

8. Управлінню екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради розмістити на офіційному сайті міста інформацію про недопущення засмічення територій Южноукраїнської міської територіальної громади та належне поводження із твердими побутовими відходами.

9. Управлінню екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради організувати громадські організації для проведення весняної акції з санітарного очищення та благоустрою території Южноукраїнської міської територіальної громади.

10. Доручити КП «ЖЕО» врегулювати питання щодо укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів та встановлення контейнерів в смт. Костянтинівка та с. Бузьке.

11. Контроль за виконання доручення щодо проведення прибирань територій Южноукраїнської міської територіальної громади покласти на старост Чернея О.О., Латія І.В. та інспектора з благоустрою КП «СКГ» Венгера В.М.