Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Народні депутати підтримали виплати бізнесу в «червоних» зонах по 8000 грн.

08.04.2021
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про виплати 8 тис.грн підтримки для ФОП та найманих працівників в регіонах «червоної» карантинної зони.

У законопроекті від 30.03.2021 №5300 «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» йдеться, що компенсацію отримають офіційно наймані працівники підприємств. По 8 тис. грн виділять із державного бюджету, однак проект закону також передбачає і виплату компенсації із місцевого бюджету. Розмір компенсації в другому випадку визначатиме саме місцева влада.

Додатково звертаємо Вашу увагу, що цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тому звернення за виплатою допомоги застрахованим особам у зв’язку із додатковими обмежувальними протиепідемічними заходами, пов’язаними із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), запровадженими у лютому – березні 2021 року, починається через десять днів з дня набрання чинності цим Законом, а саме з 09.04.2021 року.