Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня Героїв Небесної Сотні

24.02.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Революція Гідності стала наймаштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.

Яскравою частиною спільного заходу-реквієм, проведеного  разом з Южноукраїнським центром культури та дозвілля  до Дня Героїв Небесної Сотні стала інсталяція Южноукраїнського міського історичного музею «Вони тримали для нас небо».

Тематична інсталяція включає в себе інформаційний банер з портретами загиблих майданівців, фотографії та особисті речі безпосередніх учасників Євромайдану.

Цікавим елементом в експозиції було звучання мелодій Майдану, які виконала на піаніно випускниця Южноукраїнського комунального закладу «Дитячої школи мистецтв» Олександра Ширяєва.

За допомогу в оформлені тематичної інсталяції висловлюємо подяку ПК «Енергетик», Южноукраїнському центру дитячої та юнацької творчості,  громадській організації  «Бугогардова Січ» українського козацтва, Южноукраїнській міській бібліотеці для дітей, підприємцям міста.

Адміністрація музею продовжує збирати інформацію про южноукраїнців – учасників Євромайдану. Новознайдені експонати займуть гідне місце у експозиції та фондовій колекції історичного музею.

З гордістю і вдячністю віддаємо шану Героям Небесної Сотні, чия самопожертва стала запорукою перемоги Революції Гідності та торжества незламного українського духу.