Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Валерій Кичак, начальник відділу соціального розвитку ВП ЮУАЕС, про традиції благодійності в колективі атомників

26.01.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Валерій Кичак, начальник відділу соціального розвитку ВП ЮУАЕС, про традиції благодійності в колективі атомників:

«Благодійність – це візитівка Южно-Української АЕС!

2020 рік видався надзвичайно важким. Це всі відчули на собі. Але життя іде, атомна станція працює, персонал залишається вірним своїм традиціям всупереч будь-яким негараздам.

Незважаючи на те, що, починаючи з 2013 року, закон забороняє державним підприємствам займатися благодійністю, цю місію давно вже взяв на себе колектив атомної станції. Більше 25 років южно-українські атомники допомагають Рацинській школі-інтернату, 7 років - Березківській, більше десяти - Южноукраїнському Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, позбавлених батьківської опіки і таких, що потрапили у складні життєві обставини. Через активістів профспілковий комітет систематично організовує збір коштів і речей для вихованців цих закладів.  

Ветеранські організації теж уже багато років перебувають у полі зору атомників. Одинадцятий рік вони активно беруть участь у акції «Ветеран» і перераховують кошти зі своєї заробітної плати на підтримку людей похилого віку.

У 2020 році 57% працівників АЕС взяли участь у акції «Ветеран» і закумулювали на благодійні цілі 780 тисяч 285 грн.

Станом на 15 січня нинішнього року вже 65% працівників нашого енергокомплексу написали заяви і готові допомагати ветеранським організаціям. За прогнозами, у 2021 році загальна сума допомоги складе 951 тисячу 360 гривень. Приєднатись до акції можна у будь-який час, тож переконані, що вийдемо на мільйон».