Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у 2020 році

25.01.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю надано реабілітаційні послуги 53 дітям, з них 52 дитини з інвалідністю та 1 дитина віком до трьох років, яка належить до групи ризику щодо отримання інвалідності. Реабілітаційні послуги дітям надаються в групі денного перебування (8 дітей), в малих групах та поза групою за індивідуальним графіком (45 дітей). З дітьми проведено психолого-педагогічну діагностику, групові та  індивідуальні педагогічні корекційно-розвиваючі заняття,  заняття з лікувальної фізкультури, сенсорної інтеграції, логопедії, соціально-побутової  орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширенню досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заходи із соціально – культурної реабілітації. Для вихованців групи денного догляду, крім цього, ще організовано триразове збалансоване харчування (83,0 грн. на 1 особу на день), денний відпочинок. Група денного перебування функціонує відповідно до затвердженого рішення Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 «Про затвердження Положення про комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у новій редакції».

У 2020 році були передбачені кошти на здійснення щорічного оздоровлення (медичний супровід) дітей з особливими потребами на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу „Іскра” відокремленого підприємства „Южно-Українська атомна електростанція” на загальну суму 20,0 тис.грн. Заїзди дітей на оздоровлення не відбулися у зв’язку з карантинними обмеженнями. Медичний супровід відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю у 2020 році здійснює медична сестра, передбачена штатним розписом установи. Зокрема, медична сестра проводить температурний скринінг вихованців та персоналу, слідкує за загальним самопочуттям дітей, дотриманням правил респіраторної гігієни та протиепідеміологічних заходів. Також фахівець з фізичної реабілітації надає послуги з масажу та лікувальної фізкультури.

З 13 березня до 1 вересня 2020 року прийом дітей у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю було призупинено, у зв’язку з профілактикою  розповсюдження коронавірусу СОVID – 19. Дистанційна форма є неприйнятною для реабілітації, тому майже півроку дітям не надавались реабілітаційні послуги. У цей час було проведено роботи з благоустрою установи та прилеглої території: за кошти з міського бюджету в кабінеті вчителя – реабілітолога укріплено стіну, ліквідовано тріщину, виконано косметичний ремонт; благодійно відновлено тіньовий навіс для прогулянок та занять дітей на відкритому повітрі; замінено дорожнє покриття на майданчику біля установи. Благодійником здебільшого став трудовий колектив ПрАТ «Юженергобуд». Деякі роботи виконали працівники будівельно – монтажного управління ВП «ЮУАЕС». Працівниками відділення реабілітації оздоблені зовнішні стіни закладу та прогулянкового навісу, для чого за кошти з міського бюджету було придбано матеріали.

Сума благодійної допомоги у 2020 році склала 10502 грн., з них придбано набір «Велика балансуюча дошка + дошка з цифрами» для занять з психологічної корекції (2500грн.), святковий банер для здійснення заходів соціокультурної реабілітації (2300 грн.), канцелярське приладдя та засоби профілактики респіраторних захворювань (5702 грн.). За кошти з міського бюджету та за благодійні кошти (первинна профспілкова організація ВП «ЮУ АЕС», ПрАТ «Юженергобуд») дітям надано новорічні та різдвяні подарунки.

З питання отримання послуг у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю можна звернутися за телефоном 5-77-90.