Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Змагання з футболу

13.10.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

12 жовтня 2020 року відбулися змагання з футболу, присвячені Дню Українського козацтва на прекрасному стадіоні ЮЗШ №1. Участь у змаганнях прийняли команди юнаків 2004 - 2006, 2007 - 2009 років народження комунального закладу «Южноукраїнська дитячо - юнацька спортивна школа».

Вихованці відділення футболу КЗ ЮДЮСШ взнали, що зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.  Козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.  Тому 14 жовтня ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни. Юні футболісти ненадовго відчули себе козаками, майбутніми захисниками України, готовими змагатися та отримувати перемогу.

В результаті проведених ігр збірна команда імені Кисельова молодшого складу отримала перемогу з рахунком 3 : 1, а в старшій віковій категорії  збірна команда імені Кисельова отримала поразку у команди «Смайл» з рахунком 2 : 7.

Кращі команди та кращі гравці нагороджені грамотами  та призами від управління молоді, спорту та культури. Це Понікаровський Володимир, Шуваєв Станіслав, Петрусенко Олександр, Заєць Олексій, Левицький Артем, Арванінов Максим, Гончарук Максим, Жученко Тимофій, Чоботарьов Дмитро, Григорусь Єгор, Хінікадзе Михайло, Швидкий Денис.

Участь у таких змаганнях сприяє популяризації та подальшому розвитку  футболу у регіоні, підвищенню спортивної майстерності  юних футболістів.  

Бажаємо тренерам - викладачам з футболу Бойку Юрію Леонідовичу, Головатому Юрію Вікторовичу  та їх  вихованцям в подальшому блискучих спортивних перемог та нових успіхів, спортивної сили і витримки, вдалих футбольних і життєвих матчів.

Нехай завжди вдається забивати красиві голи в ворота суперників, нехай завжди виходить все, до чого є прагнення. Щоб  козацтво ширилося й розросталося, а  ймовірність раптових військових дій  загартовувала й без того міцних воїнів.