Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Одноразова допомога з міського бюджету членам сімей загиблих (померлих) осіб до Дня захисника України

15.10.2020
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

З метою підвищення рівня соціального захисту населення та надання додаткових соціальних гарантій у місті з 2016 року реалізується «Міська соціальна програма підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016-2020 роки» (далі-Програма), на виконання якої у 2020 році передбачено 2 312 000 грн., що на 16,6 % більше ніж у 2019 році.

Основним напрямком Програми є охоплення додатковими соціальними гарантіями учасників АТО та соціальна підтримка членів сімей загиблих учасників АТО.

До Дня захисника України запроваджено виплату одноразової допомоги з міського бюджету членам сімей загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції. У 2020 році 285 учасникам бойових дій АТО та членам сім'ї загиблих (померлих) виплачено 356,2 тис. грн., з них:

  • членам сімей загиблих учасників АТО в розмірі 10 тис. грн., на кожну сім'ю, виплачено 5 сім’ям;
  • інвалідам війни з числа учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО в розмірі 7 тис. грн., на одну особу,  виплачено 2 особам;
  • учасникам бойових дій АТО в розмірі 1051 грн., на одну особу, виплачено 278 особам.

Соціальною підтримкою у цьому році через міську Програму охоплені також діти загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.  Щомісячно, крім передбачених державних та обласних виплат, 3 діток отримують допомогу з міського бюджету по 1 тис. грн., кожна дитина.

Департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради спільно з КП «Служба комунального господарства» за кошти міського бюджету виготовлено та встановлено меморіальні дошки загиблим учасникам АТО.

Це лише невелика частина роботи, яка буде вдосконалюватися та проводиться надалі».