Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У ВП ЮУАЕС поновлено профілактичні медичні огляди

05.10.2020
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На ЮУАЕС поновлено профілактичні медичні огляди для осіб, зайнятих на роботах з особливо шкідливими та шкідливими умовами праці. Всього профілактичним обстеженням у 2020 році мають охопити 1282 працівника: 335 вже пройшли перевірку, і ще  у 947 осіб стан здоров’я мають оцінити восени. 

З  21 вересня, коли було поновлено профілактичні медичні обстеження, перевірку стану  здоров’я вже пройшли водії автотранспортного господарства. Наразі огляд проходять представники загону відомчої воєнізованої охорони та оперативний персонал.

Через пандемію COVID-19 з березня поточного року обстеження не проводились, але наразі Южноукраїнськ перебуває у «зеленій» зоні і на підприємстві немає хворих, тож профілактичні огляди відновлено. Їх проводять з урахуванням усіх карантинних правил: дотриманням соціальної дистанції, маскового режиму та ін. У відділі охорони здоров’я ЮУАЕС кажуть, що система проведення медоглядів буде гнучкою. Все залежатиме  від ситуації з коронавірусом на підприємстві, в місті та регіоні.

З урахуванням протиепідемічних заходів для оперативних змін також відновлено функціональну підготовку та навчання на базі НТЦ Южно-Української АЕС. Зокрема, на 50% зменшено кількість відпочивальників в оздоровчо-реабілітаційному комплексі «Іскра», передбачено додаткове провітрювання та дезінфекцію процедурних кабінетів, розмежування потоків людей. Робиться все, аби зберегти в умовах карантину налагоджену систему підтримки кваліфікації та оздоровлення оперативного персоналу.