Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня фізичної культури і спорту

08.09.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Україні щорічно у другу суботу вересня професійне свято відзначають працівники організацій і установ фізичної культури і спорту.

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю.

Комунальний заклад «Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа», що знаходиться в оперативному управлінні управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради є позашкільним навчальним закладом спортивного профілю - закладом фізичної культури і спорту, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, визнаному в Україні, створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту. 

І ось вже протягом більш  як 30 років  спортсмени школи прославляють своїми здобутками своє місто, свою область, свою країну.

Результати вражаючі. За цей період підготовлено:

МАЙСТРІВ СПОРТУ МІЖНАРОДНОГО КЛАСУ -3

МАЙСРІВ СПОРТУ УКРАЇНИ - 19

КАНДИДАТІВ У МАЙСТРИ СПОРТУ - 63

МАСОВИХ РОЗРЯДІВ - 757

Приємно, що Южноукраїнськ славиться спортивними талантами, чим ми усі дуже пишаємося. Адже у 2019 році наші спортсмени успішно виступили на міжнародних та всеукраїнських змаганнях та чемпіонатах.

В 2020 році в КЗ ЮДЮСШ працює 6 відділень: дзюдо, сумо, плавання, футбол, волейбол, настільний теніс. З 366 вихованцями працюють 16 тренерів – викладачів - і професіоналів своєї справи, з яких два мають звання «Заслужений тренер України»,.

В закладі  відкрито групи для дітей з ураженням опорно - рухового апарату (з наслідками ДЦП), вадами розумового і фізичного розвитку, з якими працюють не тільки тренери, а й фахівець з фізичної реабілітації. А для дорослого населення міста функціонує група «Спорт для всіх» з настільного тенісу.

З нагоди свята зичимо спортсменам наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот, вдалих стартів і перемог в ім’я процвітання України! Нехай Ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, взірцем для юних жителів нашого міста.

Бажаємо всім тренерам і наставникам талановитих, наполегливих учнів, ще більше перемог та злетів, гарних уболівальників та усіляких життєвих гараздів. Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації.

Хай щастить усім, хто присвятив своє життя спорту, у справі популяризації та розвитку фізичної культури!