Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Під час інформаційних відвідувань на Южноукраїнському ринку виявлено двох підприємців, які не оформили трудові відносини з трьома працівниками

31.08.2020
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

26.08.202020 головний спеціаліст-інспектор праці департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Наталя Онищенко  спільно з провідним фахівцем з питань зайнятості Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Наталею Котлярчук здійснили інформаційне відвідування роботодавців м. Южноукраїнськ з питань оформлення трудових відносин.

Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у 9 суб’єктів господарювання, які здійснювали підприємницьку діяльність у сфері торгівлі на Южноукраїнському ринку, виявлено двох підприємців, які не оформили належним чином трудові відносини з трьома найманими працівниками.

Суб’єктів господарювання повідомили, що з 01.09.2020 розпочнуться інспекційні відвідування з метою виявлення неоформлених працівників. Не виключено, що з перевірками інспектори праці  прийдуть саме до цих фізичних осіб - підприємців.      

При безпосередньому спілкуванні підприємці і працівники мали можливість одержати відповіді на актуальні питання, проконсультуватися щодо вимог трудового законодавства.

Працівникам роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, роботодавцям надано консультації щодо порядку проведення інспекційних відвідувань, відповідальності у разі використання незадекларованої праці, відмінностей між трудовим і цивільно-правовим договором тощо.

Тож у роботодавців ще є час, щоб уникнути відповідальності за порушення трудового законодавства.