Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відповідь на недостовірно-тендеційну інформацію

17.07.2020

В номері «Контакту» від 16.07.2020 на першій сторінці викладена недостовірна і тенденційна інформація про заробітну плату Южноукраїнського міського голови. Не важко здогадатись чому - попереду вибори. А реальна заробітна плата  Пароконного В.К. менша, ніж у його колег в аналогічних містах. Вона мало відрізняється від зарплати його заступників. До сплати вона дорівнює 33669,45 грн. в місяць, проти 53352 грн., які продемонструвала газета. Є просте лукавство. В декларації міського голови за 2019 рік показана майже подвійна оплата в нарахуваннях, оскільки міському голові за рішенням суду повернули заробіток за вісім місяців вимушеного прогулу, коли депутати своїм рішенням його звільняли з посади. В підтвердження додається бухгалтерська довідка. А на збільшення оплати праці є рішення Уряду України і воно стосується всіх посадових осіб органів місцевого самоврядування.  

Є особливість. Закон визначає, що міський голова є головною посадовою особою територіальної громади міста. Він нею і обирається. Це єдина посадова особа, яку на роботу наймають люди. Тому він і захищає законні права своєї громади, її мешканців і це багатьом не до вподоби. 

Шановна громадо! В розпорядженні самоврядування нашого міста є корисні програми і проекти, які не потребують суттєвих бюджетних витрат аби продовжити роботу по підтриманню соціально доступних умов життя наших мешканців навіть в умовах економічного спаду в країні.

З обіцяного Пароконним на виборах 2015 року прийнято 41 програму. Вони дають користь місту і його окрузі. Депутати своїх програм не пропонували, а дехто просто приєднався до програм міського голови. Наразі ним розробляються додаткові програми в соціальний захист міста і ОТГ.

Партійно-політичні розмови і обіцянки чути звідусіль. Від них проекти на користь людей, які б мали чітку соціальну ціль, засоби її досягнення і особу відповідальну за реалізацію, це рідкість. А ми маємо гарні програми і проекти, які діють на користь мешканцям. 

Але є особи, яким рішення в захист людей заважають отримати бажану владу під ними ж приховану мету. Ці персони відомі і у виправдання їхніх пустих обіцянок вони розповсюджують плітки, наклепи, провокативні заяви, готують тони бруду, формують замовні звинувачення, бо не мають шансів отримати прихильність громади і з усіх сил намагаються дискредитувати осіб, які мають авторитет містян, і в засобах вони себе не обмежують. І все це заради того, щоб ці персони змогли провести в міську раду своїх ставлеників та отримати першість в керівництві містом і ОТГ. Будьмо пильними, їх розгледіти не важко і життя показує, що робити це треба.  

В. Пароконний