Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Розпорядження щодо посилення заходів із запобігання поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 на адміністративній території міста Южноукраїнська

24.06.2020
Міський штаб з НС Южноукраїнськ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 23.06.2020 року

Южноукраїнськ

                        № 15

 

Про посилення заходів із запобігання поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 
на адміністративній території міста Южноукраїнська

 

Відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України та Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2020 №500), на виконання доручення голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 23.06.2020 до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 22.06.2020 (протокол №20), у зв'язку зі значним різким зростанням захворюваності мешканців у місті Южноукраїнську протягом 18-23 червня 2020 року:

1. Заборонити з 22 червня 2020 року (до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення):

1.1. Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у тому числі у відповідних закладах.

1.2. Роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури.

1.3. Діяльність закладів харчування в закритих приміщеннях (крім літніх майданчиків на відкритому повітрі за дотриманням відповідних вимог).

2. Керівникам  виконавчих органів та апарату Южноукраїнської міської ради, її виконавчого комітету, спеціалізованих служб цивільного захисту міської ланки ЄДС ЦЗ, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,  підприємств, установ та організацій міста, незалежно від їх форми власності та відомчого підпорядкування, у межах своїх повноважень та напрямків діяльності:

2.1. Забезпечити безумовне виконання протиепідемічних заходів у підпорядкованих підрозділах, особливо щодо прийому громадян працівниками в засобах індивідуального захисту та мінімізації числа працівників, які контактують з відвідувачами.

2.2. Встановити жорсткий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у приміщеннях всіх підпорядкованих об’єктів на адміністративній території міста.

2.3. Провести роз’яснювальну роботу з підлеглими  працівниками щодо необхідності дотримання карантинних заходів, соціальної дистанції та, для забезпечення здоров’я, необхідності перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті із вдягнутими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот.

3. Організувати проведення створеною рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.05.2020 №130 робочою групою (Петрик) разом з групою по контролю виконання карантинних заходів міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов'язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території міста Южноукраїнська (далі – міського штабу з ліквідації НС) (Гопкал) проведення рейдових перевірок за дотриманням санітарного законодавства, у тому числі постанов головного державного санітарного лікаря України, в громадському транспорті, закладах дошкільної освіти, на ринках, торгівельних точках та в закладах, що надають послуги з розміщення.

4. Южноукраїнському міському відділенню поліції Первомайського відділу поліції ГУ національної поліції України у Миколаївській області (Третьяк):

4.1. Вжити в межах компетенції превентивних заходів, спрямованих на дотримання карантинних правил на території міста та виконання заходів визначених п.1 даного розпорядження.

4.2. Спільно з КП СКГ (Вакар) визначити перелік заходів для поновлення (у разі необхідності) роботи контрольно-пропускних постів (КПП), встановлення особливого режиму на в`їздах і виїздах з/в міста Южноукраїнська громадян і транспортних засобів, організації моніторингу стану здоров`я шляхом безконтактного вимірювання температури.

5. Генеральному директору  ВП ЮУ АЕС Лісніченко В.А. негайно організувати здійснення заходів:

5.1. Посилити контроль за дотриманням працівниками та іншими особами встановлених протиепідемічних заходів на території атомної станції;

5.2. Забезпечити дотримання встановлених протиепідемічних заходів, у тому числі постанови головного державного санітарного лікаря України від 06 червня 2020 року №36 в підвідомчих закладах що надають послуги з розміщення;

5.3. Додатково провести роз’яснювальну роботу з підлеглими  працівниками щодо необхідності дотримання карантинних заходів, соціальної дистанції та, для забезпечення здоров’я, необхідності перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті із вдягнутими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот;

6. Комунальному підприємству «Служба комунального господарства» (Вакар) перевірити та підготувати майно, необхідне для розгортання та роботи КПП у випадку погіршення епідемічної ситуації та прийняття рішення щодо їх функціонування.

7. Міському Штабу з ліквідації НС (Якуніна):

7.1. Провести детальний аналіз наслідків виникнення вогнища спалаху захворювань серед населення м. Южноукраїнська для з’ясування причин занесення на територію міста коронавірусної інфекції та вжиття заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території міста.

7.2. В разі подальшого погіршення епідемічної ситуації на адміністративній території міста бути готовими до введення у дію раніше призупинених та необхідних нових обмежень згідно чинного законодавства.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації                                               О.М. Кольчак