Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День міста

25.05.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І, це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Як же все починалось?! 

У 1975 році на прибузьку землю висадився будівельний десант, який почав зводити величезний енергетичний комплекс. 5 травня 1975 року забито геодезичний репер на місці будівництва реакторного відділення першого енергоблоку. Цей день вважається початком будівництва об’єктів атомної електростанції. А кожну передостанню суботу травня южноукраїнці святкують День міста.  Обличчя будь-якого міста – це, передусім, його жителі - щирі, працьовиті, високодуховні люди. Адже, саме завдяки їхнім старанням, умілим рукам, натхненній праці місто живе.

Всі, хто завітав сьогодні до Южноукраїнського міського історичного музею, мали змогу ознайомитись з інформацією про почесних громадян Южноукраїнська, переглянути архівні світлини та самим сфотографуватись на згадку.

День міста - це свято кожного з нас. Нехай кожен відчуває себе частинкою великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до нашого міста, працювати і жити для його добра і процвітання, оточувати себе і навколишніх добром і взаємоповагою, підтримувати один одного, допомагати тим, хто цього потребує!