Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День народження міста - згадаємо його історію

23.05.2020

День народження Южноукраїнська - це слушна нагода з глибокою повагою і вдячністю згадати людей, якими пишається наше місто.

Це люди, вклад яких в життя міста важко переоцінити.

Петро Філонок - 1976-1987 - голова виконкому Костянтинівської селищної ради, 1987-1990 - заступник голови виконкому Южноукраїнської міської ради,

Володимир Фукc. З 1976 по 1998 рік - генеральний директор Южно-Української АЕС. Заслужений енергетик України. Неодноразово обирався депутатом Южноукраїнської міської ради та Миколаївської обласної ради. Почесний громадянин міста. На його честь названа вулиця, яка є центральною дорогою від республіканської траси до Южно-Української АЕС.

Григорій Соседенко - перший начальник управління будівництва Южно-Української АЕС. Почесний громадянин міста.

Євген Вичалковський - перший голова міської ради та її виконавчого комітету.

Микола Стулін - один з перших керівників будівництва міста і АЕС, певний період очолював Южноукраїнську міську раду.

Ми пам'ятаємо і дякуємо всім ветеранам місцевого самоврядування, депутатам міської ради різних скликань, активістам. Кожен з них в свій час представляв інтереси жителів Южноукраїнська у вирішенні найскладніших життєвих питань, забезпечував позитивні зміни в суспільстві, гарантував стабільний розвиток рідного краю.

Місто з повагою ставиться до керівництва Миколаївської області, яке в час розбудови Южноукраїнська і АЕС доклало значних зусиль в державну справу побудови потужного енергетичного комплексу на півдні України.

Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто будував наше місто і Южно-Українську АЕС, хто творив історію Южноукраїнська, прикладав зусилля для його розвитку - працівників атомної енергетики, медицини, освіти, торгівлі, житлово-комунальної, будівельної, соціальної та культурної сфер, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів, та людей ще багатьох інших професій.

Всім миру, міцного здоров'я та злагоди!

Зі святом!

З повагою,

міський голова В. Пароконний