Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 на території міста Южноукраїнська у поминальні дні

22.04.2020

від 21.04.2020 року  Южноукраїнськ   № 6

 

Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 
на території міста Южноукраїнська у поминальні дні

 

З метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у місцях масового скупчення людей, відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України, до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", на виконання постанови заступника Міністра охорони здоров’я - Головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 № 11 «Щодо протидії коронавірусної хвороби (CОVID-I9) у поминальні дні», розпорядження з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 на території Миколаївської області від 21.04.2020 № 23 "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 у поминальні дні":

1. Директору КП «Служби комунального господарства» Вакарю Е.Б. закрити для відвідування кладовища у поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більш, ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше, ніж 1,5 метри.

2. Начальнику Южноукраїнського міського відділення поліції Головного управління поліції Національної поліції України в Миколаївській області Третьяку А.Л. з метою охорони громадського порядку забезпечити чергування співробітників поліції на території кладовища.

3. Першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мустяці Г.Ф. до 24.04.2020 року додати акт колегіально проведеної бесіди з керівниками релігійних громад міста Южноукраїнська щодо їх позицій про проведення поминального богослужіння із використанням електронних засобів комунікації в режимі реального часу за допомогою місцевих електронних засобів інформації та телебачення.

4. Керівнику робочої групи соціального захисту та волонтерської роботи міського Штабу з НС Зінченко Л.Ю. підготувати пам'ятку щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)  населенням міста у поминальні дні та довести її до відома мешканців міста.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації                                      О.М. Кольчак


 

Шановні Южноукраїнці!

Відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України №11 від 21.04.2020, з метою протидії короновірусної хвороби (СOVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей, рекомендовано закрити для відвідування кладовища на період проведення поминальних днів.

Поминальний тиждень припадає на період введених обмежувальних заходів через коронавірус. Уряд продовжує карантин до 11 травня. Таким чином відвідування кладовища вважатимуться порушенням. Нагадуємо, що порушники будуть притягнені до відповідальності відповідно до Кодексів  законів про адміністративну та кримінальну відповідальність. 

Кладовища в місті буде відкрите лише для церемонії поховання, за умови дотримання протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метра.

Утримайтесь від відвідування кладовищ в період карантинних заходів, давайте вшануємо пам’ять наших предків і родичів трохи пізніше, а сьогодні не будемо наражати на небезпеку себе та рідних!

 

    Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради