Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги суб’єктів господарювання та мешканців міста!

17.03.2020
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, постановою Кабінету Міністрів України від  16.03.2020 № 215  посилено  карантинні заходи. Так, зокрема, відповідно до даної директиви забороняється:

  - з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

- з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Постанова Кабінету Міністрів України від  16.03.2020 № 215  є обов’язковою до виконання всіма суб’єктами господарювання незалежно від форми власності.

Контроль за виконанням вимог даної постанови будуть здійснювати МВС та Національна поліція.

У випадку невиконання вищевказаних заходів, суб’єкти господарювання будуть притягуватись до відповідальності.