Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)

24.02.2020
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» встановленні нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

Так, на ринку існують швидкопсувні продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним.

Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…».

Однак, як після закінчення терміну «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.