Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулась урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами

18.02.2020
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Афганістан… Чорним тавром впеклося це лунке, як постріл із-за рогу, слово. Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя.

15 лютого 2020 року  в актовій залі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбулась урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, присвячена 31-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. До присутніх з промовою звернувся міський голова Віктор Пароконний,  директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Олександр Петренко, голова Южноукраїнської міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Венгер, голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Володимир Вячеслав Громенко, заступник голови  Южноукраїнської міської організація ветеранів та учасників антитерористичної операції.  Школярі підготували воїнам-інтернаціоналістам концертну театралізовану програму присвячену бойовим діям в Афганістані.

Міський голова вручив Подяки міському голові воїнам-інтернаціоналістам за активну життєву позицію та з нагоди 31-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Після урочистої зустрічі воїни-інтернаціоналісти  направились до меморіального комплексу та поклали квіти біля пам’ятного  воїнам-інтернаціоналістам.  У храмі Христа Спасителя,  пройшла панахида по загиблим та померлим учасникам бойових дій та відвідали могили померлих та загиблих земляків воїнів-інтернаціоналістів на міському кладовищі.