Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги суб’єктів господарювання у сфері орендних відносин, майна комунальної форми власності!

14.02.2020
Департамент інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради

Департамент інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради звертає Вашу увагу, що 1 лютого 2020 року вступив в дію Закон України від 03.10.2019 № 157-IX «Про оренду державного та комунального майна», що регулює відносини, пов’язані з передачею в оренду майна державної та комунальної власності, а також майнові відносини  між орендодавцями та орендарями щодо їх господарського використання.

Встановлено докорінно новий спосіб передачі майна в оренду, який передбачає  нову форму типового договору, способи надання в оренду шляхом проведення аукціону  і без проведення аукціону для органів державної влади та органів місцевого самоврядування, та ін. (ст.15 №157-ІХ), тощо. Наразі, ще не затверджено Порядок передачі майна в оренду, який має затвердити Кабінет Міністрів України.

З метою встановлення правомірних відносин щодо використання об’єктів, що на правах власності належать територіальній громаді міста Южноукраїнська, рекомендуємо здійснювати моніторинг прийняття нормативно-правових актів, що регулюють процедуру надання в оренду майна та діяти в межах чинного законодавства.