Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня Соборності України

22.01.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Тож, 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України.

З нагоди цієї важливої історичної дати у Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття експозиції «Соборна мати Україна – одна для всіх, як оберіг».

Працівники музею запросили старшокласників ЮЗШ №4 та студентів Університету третього віку комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" здійснити екскурс до подій з історії України початку ХХ ст. Розповіли присутнім про історичні події тих років, зазначили, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Присутні , також, дізналися  про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм  «День Соборності України».

Музичним супроводом заходу слугував аматорський коллектив  Южноукраїнського цетру культури та дозвілля.

У цей знаменний день  всім українцям бажаємо єдності, любові одне до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє!


 

.