Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Працюючий інвалід - розв'язання багатьох соціальних проблем

10.12.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Щороку в грудні в світі відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Саме тому, Южноукраїнська міська філія Миколаївського ОЦЗ провела ряд заходів, направлених на визначення шляхів самореалізації осіб з інвалідністю, а також учасників АТО/ООС, сприяння їх соціально-професійному  розвитку, ознайомлення  з перспективами на ринку праці, інформування про додаткові гарантії працевлаштування та соціальні послуги служби зайнятості. Це групові заходи у виїзному режимі, міні-ярмарки, презентації роботодавців, групові консультації тощо.

До заходів були залучені соціальні партнери служби: голова Южноукраїнського міського товариства інвалідів «Союз організації інвалідів України» Людмила Горняк, начальник Южноукраїнського бюро правової допомоги Інга Нестеренко та роботодавці міста.

Людмила Горняк зазначила, що працевлаштування особи з особливими потребами - це можливість підвищити соціальний статус, свою значущість, поліпшити добробут. Для суспільства працююча особа з інвалідністю - це розв'язання багатьох соціальних проблем. Також Людмила Іванівна поділилась болючими проблемами, що стосуються фінансової підтримки своїх підопічних.

В свою чергу Інга Нестеренко повідомила про законодавчі аспекти, які сприяють інтеграції кризових категорій громадян  в суспільство.

Державна служба зайнятості з розумінням  та відповідальністю ставиться  до проблем  реабілітації та працевлаштування вищезазначеної категорії осіб, тому й надалі  надаватиме їм визначені законодавством послуги.