Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА

25.11.2019

Шановні Южноукраїнці! В житті нашого міста були і, нажаль, ще подекуди продовжують відбуватись події шкідливі для його територіальної громади та практично для кожного її мешканця. Зрозуміємо в чому їх лукавство, узнаємо, як бути далі!

Аби була дієва протидія цим явищам, я нагадаю про деякі з них та розповім, як вже сьогодні захищаються суспільні інтереси наших городян. Тож почитайте, це корисно знати.

Розповім про перспективу розвитку Южноукраїнська, яка реально досяжна за підтримки нашої Держави.

Пішли в історію прорахунки і упущення декого з моїх попередників на головній посаді міста, коли була можливість продовжити реформи, брати десятки мільйонів від державної Програми на вкрай потрібний благоустрій та модернізацію житлово-комунального обладнання і мереж міста, де сьогодні ми це робимо самі, вимушено відволікаючи наші бюджетні кошти.

Але прорахунки, то ще пів біди, вони виправляються. Гірше те, що після першого «майдану», коли змінювалась влада країни, на місцевому рівні почали проростати особи приватних інтересів та безгосподарність. Пригадаємо, як було пограбовано і зруйновано: труби стратегічного колектору, гуртожиток №6, дитсадок №4 та ще з десяток об’єктів міста. Наразі вдалось відновити тільки половину з ушкоджень нашого спільного майна.

Ще гіршим є те, що особи з приватними інтересами укріпились, зміцнились їхні позиції і в місцевому самоврядуванні. Це хвороба, якою інфікована вся країна. Наше місто має всі можливості очищуватись від такої недуги. Для цього нам потрібно пригадати, як і чому була фізично заблокована робота міської ради з листопада 2018р. по березень 2019 року. Повинні знати, такі незаконні дії нанесли мільйонну шкоду всьому місту, а ми маємо все виправити.

За фактами порушень Закону того періоду мною і депутатами міської ради матеріали  передані в правоохоронні органи є і порушені кримінальні провадження. На цьому така робота не зупинена. Наразі проявились додаткові свідчення, де вбачаються грубі порушення Закону і тут теж подані відповідні матеріали до правоохоронних органів міста і області. Вбачаються і не є поза увагою марно витрачені мільйони на відновлення частини споруди дитсадка №8 та бюджетні втрати щодо інших об’єктів, де порушується Закон.  

Марно було думати, що наведенню порядку в місті не буде протидії. На мене та на декого з посадових осіб написані десятки заяв, де різні особи вимагають нас покарати в судовому порядку, є і погрози. Але за їхніми писаннями є приватні інтереси, а міський голова та інші здорові сили самоврядування відстоюють інтереси громади міста і будуть це робити надалі.

Не треба бути спостережливим аби бачити, як в ЗМІ і особливо в соціальних мережах  брудом та наклепами декілька осіб, переважно через їхні вигадані імена та найманці певних осіб намагаються захищати свої особисті інтереси. Є певні особи, які не розуміють, що діється, або мають власні амбіції на тлі проведення вимушеного очищення міста від його хворобливого стану. І ще одне. Як і рік тому, мені закрили телевізійні ефіри. Той рік це було рішення ради, а цей раз так вирішила комісія Курдасова О.О., 4-и депутати. Вони бояться і мабуть є чого!    

Шановні городяни! Є вагомі підстави вважати, що відбулось зрощування інтересів певних  осіб з поза меж місцевого самоврядування Южноукраїнська з окремими особами, які є його часткою. Такі дослідження теж передано в правоохоронні органи. Поспостерігайте, де починає «бурлити і лихоманити» в нашому місті, так і знайте, що там вже спрацьовує імунітет міської влади в боротьбі з хворобою, яка в той чи інший спосіб виходить назовні.

Маю також Вам доповісти, що не зважаючи на проблеми явки депутатів на пленарні засідання сесій міської ради, на прояви певних позицій декого з депутатів, де вони не можуть похизуватись тим, що і як вони виконали з їхніх особистих передвиборних обіцянок, де вони всіляко намагаються бути на слуху і на екранах, де начебто вони щось таке корисне роблять для громади нашого міста, Южноукраїнськ преображається в кращу сторону. Навіть за непростий рік, який добігає свого завершення, для його розвитку в 2019 році зроблено не менше, ніж в 2018-у. Будемо обачливими, будемо жити краще.

Тарифне питання. Від мешканців було питання, чи законно від КП ЖЕО і Управителя піднято тарифи? Було створено комісію аби перевірити, чи це дійсно так. І тут відразу депутат міської ради Черьомухіна Н.М. негайно організувала, і приїзд в місто представників профспілки з Миколаєва, і мітинг поряд з виконкомом, і, звичайно, на її висновок винен міський голова.

Але комісія встановила інше. В діях КП ЖЕО по створенню Управителя і тарифів від нього  ще з січня 2019-го було порушено процедуру цього відповідального процесу. Халатно до цього питання віднеслось і бувше керівництво Департаменту інфраструктури міського господарства, ДІМГ -у, якому комунальна сфера міста підзвітна, підконтрольна і підпорядкована. Депутати міської ради мають заслухати це питання після виходу з лікарні директора КП ЖЕО та першого заступника міського голови Мустяцу Г.Ф., куратора цієї роботи, є відповідний проект рішення.

В місті існує проблема з комунальними тарифами. Є задавнена неплатоспроможність основного боржника до ВП ЮУ АЕС – комунального підприємства ТВКГ міста. Бувше керівництво ДІМГ -у займало дивну позицію стримування реформ ЖКГ. Борг КП ТВКГ з цієї причини до АЕС збільшився. А ще з січня цього року, секретарем Дзюбенко Л.П.  призначений з порушенням новий директор КП ТВКГ Миськів О.О., яка проголосила,  «йдемо на процедуру банкрутства. Ми обираємо банкрутство».

Далі було ігнорування виконання вкрай потрібних дій по модернізації цього підприємства та постійне прагнення його директора підвищувати тарифи на комунальні послуги при мільйонних втратах від ігнорування заходів системної протидії цим збиткам. Наразі підприємство таки увійшло в процес банкрутства. Який шлях виходу з кризи оберуть депутати нашої ради будемо бачити в ближчий час після рішення суду. Зауважу, у депутатів міської ради були всі можливості витягти з кризи неплатежів це підприємство, але відомі події підготовки і дезорганізації роботи міської ради 2018 року завадили виконати цю вкрай потрібну роботу.

Надважлива сфера комунальних послуг попри всі приватні та інші особливості, має бути виведеною з її нинішнього стану, куди її з 2005 року рухали різні особи та різні обставини. Повторюсь в котрий раз, але нагадаю. З липня 2017 року стартувала програма порятунку цього підприємства та її бездарно проігнорували в 2018 році з подачі депутата Горностая С.В.  Думаю, що на ближчий, бюджетній сесії міської ради маємо розглянути всі можливі варіанти аби і з АЕС обійтись по-людські і про людей не забути. Міська рада має весь арсенал для потрібних дій. Ось тільки «експериментувати» так, як це робили в 2018-у дуже коштовно всім. Ми маємо протидіяти брудним спробам різного роду осіб в спосіб сучасного популізму досягати власних цілей в шкоду всьому місту. 

Назву один з таких прийомів. Вже готується підґрунтя доводити всьому місту, що реформи міського голови надумані і навіть шкідливі. Чути від таких розумників, що і ринки не потрібно було реконструювати, і лавки не такі ставлять, і модулі відходів теж погані, і воду додатково знезаражувати не потрібно. Завтра скажуть, що і Храм Христа Спасителя не потрібно було споруджувати, і пляж та берег з Меморіалом і Музеєм впорядковували марно, і є ще не один десяток тем, де ці особи будуть себе відтіняти так, що вони все вміють краще. Наразі вже відома перша п’ятірка кандидатів на посаду міського голови. Так що місту буде з кого обирати.

Та є тема більш вагома ніж, прожекти деяких спритників.

 Атомних міст з потребою отримати перспективу в Україні декілька. В них живуть реальні люди і вони мають потребу знати, яким буде їх життя далі. Южноукраїнськ перший з них. Адже наші енергоблоки за їх віком перші на заміщення. Виконавчий комітет міської ради з цього питання вкотре звернувся до керівництва країни і області. Міська рада теж має визначитись щодо перспективи майбутнього громади. Така пропозиція готується на ближчий розгляд в міській раді.

Копія листа до голови Миколаївської ОДА додається.

Шановна громадо Южноукраїнська. Наше місто має всі підстави для його розвитку. Ми не маємо боятись реформ та активно взаємодіяти по залученню інвестицій в покращення бюджету міста, створення додаткових робочих місць. Наприклад, до нас з пропозицією забудови вільної земельної ділянки біля зимового катка і автодороги звернувся такий інвестор, як «Епіцентр». Це потужний торгівельний комплекс з додатковими десятками робочих місць, є і інші пропозиції. Думаю, депутати міської ради займуть конструктивну позицію, адже це їх виключна компетенція до вимог закону і задавнена потреба нашого міста. Ми чекаємо головного рішення будівництва нового енергоблоку АЕС і створення на території міста Індустріального парку.  

Будемо поміркованими, отримаємо перспективу свого міста.

 

      В. Пароконний,  міський голова