Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Яскрава палітра профорієнтаційних заходів продовжується

14.11.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

В продовження  проведення профорієнтаційної акції «Палітра професій» та в рамках профорієнтаційного міксу, запровадженого Миколаївським обласним центром зайнятості, 09 листопада Южноукраїнською міською філією Миколаївського ОЦЗ було проведено профорієнтаційний захід, який включив в себе день відкритих дверей в  комунальному вищому навчальному закладі «Первомайський медичний коледж» та презентацію Первомайської філії ТзОВ «Медичний коледж «Монада». В заході прийняли участь учні 9-х класів загальноосвітніх шкіл м. Южноукраїнська та гімназії №1, всього 22 особи.

Вибір недаремно впав на навчальні заклади саме в сфері медицини, з початку року роботодавці міста заявили про потребу в укомплектуванні  70 вакансій в медичній галузі.

Розпочався захід з презентації профконсультантом Оксаною Пурло сучасних послуг служби зайнятості.

Потім для учасників гостинно відкрив двері Первомайський медичний коледж. Дуже цікаво було спостерігати за навчанням студентів, знайомитись з аудиторіями та їх оснащенням, відвідати спортивну залу, їдальню та гуртожиток. Викладачі коледжу душевно та емоційно розповідали про навчання та позаурочне життя закладу, повідомили про порядок вступу та перспективи працевлаштування, а кульмінацією заходу став святковий  концерт.

Медичний коледж «Монада» перевершив очікування школярів і провів презентацію свого закладу у вигляді екскурсії в історичне минуле медицини. Учні побували в первісному суспільстві, античності, середніх віках, побачили, які зміни перетерпіла медицина і в якому вигляді вона дійшла до сучасного світу. Студенти «Монади» підкріпили свої розповіді майстер класами, в яких мали змогу прийняти участь всі бажаючі.

Діти стомлені але заохочені повернулись додому, подякували за захід і виявили бажання продовжувати подорожі у світ професій.