Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація щодо вжитих заходів департаментом інфраструктури міського господарства для негайного початку обстеження закладів освіти

22.10.2019
Департамент інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради

Враховуючи гостру необхідність та термінове реагування на проведення робіт з обстеження та оцінки технічного стану і експлуатаційної придатності закладів освіти м. Южноукраїнська Миколаївської області: ДНЗ №8 "Казка" по вулиці Набережна Енергетиків, 31; ДНЗ №6 «Світлячок» по бульвару Цвіточний, 14; ЗОШ №3 по бульвару Цвіточний, 5; ЗОШ №4 по проспекту Незалежності, 16 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області, департамент інфраструктури міського господарства віднайшов із зекономлених коштів 468 тис.грн. для обстеження усіх проблемних закладів освіти.

16.09.2019 бюджетна комісія погодила перерозподіл коштів на обстеження, в результаті чого мали би укладати прямий договір і негайно розпочати роботи. Проте!

18.09.2019 голова комісії Курдасов О.О. скликає позачергове засідання і вирішує «Зарезервувати кошти в сумі 468 тис.грн. на комплекс робіт…При цьому визначення потенційного виконавця здійснити виключно із використанням електронної системи закупівель шляхом проведення торгів…Використання коштів здійснювати після звітування про результати проведених торгів та погодження з комісією».

На дану рекомендацію департамент інфраструктури міського направив результат розгляду, як того вимагає п.11 ст.47 Закону України «Про місцеве самоврядування», що дана вимога протирічить Закону України «Про публічні закупівлі» - сфера застосування цього Закону до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі робіт дорівнює або перевищує 1,5 млн.грн. Закону, що значно відтермінує початок виконання робіт.

11.10.2019 на засіданні бюджетної комісії депутати розглядали підрядників, в результаті чого Курдасов О.О. і Севастьянова О.М. провели переговори по телефону з експертом Малаховим А.М., який пообіцяв зробити ВСЕ за дешево. А який саме перелік робіт – Все, не відповів. Тому депутати на бюджетній комісії хотіли вивільнити кошти саме під його пропозицію, під цього учасника.

Департамент інфраструктури  протягом тижня направляв 4 запрошення даному підряднику для ознайомлення з об’єктами, документами і укладання договору відразу, оскільки департамент, в першу чергу, зацікавлений виконувати всі роботи своєчасно та якісно.

21.10.2019 підрядник Малахов А.М. нарешті приїхав до Южноукраїнська і спочатку зустрівся з Курдасовим, Севастьяновою, Горностаєм, поїхали на ДНЗ №8, а потім лише за наполегливим запрошенням департаменту і з замовником, в тому числі і на інші об’єкти, після чого Малахов А.М. повідомив, що більше йому ніяких документів від департаменту не потрібно, а необхідно проаналізувати інформацію.

Враховуючи невизначеність підрядника експерта Малахова А.М. із документами, затягування процедури укладання договору, оскільки його можна було б укласти ще 15.10.2019. Департамент направляє підписані 2 екземпляри договору, технічне завдання та графік виконання робіт із супровідним листом підряднику Малахову А.М.

Департамент інфраструктури міського господарства має сподівання  на те, що Малахов А.М., якого так відкрито лобіювали депутати Курдасов, Севастьянова, нарешті підпише зі свого боку договір і розпочне вкрай важливі для нашого міста роботи і надасть кваліфіковані висновки із заходів, щоб врятувати заклади освіти надійними методами.