Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Заходи щодо протидії торгівлі людьми

23.10.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

18 жовтня  європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми, – небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Згідно з дослідженнями Міжнародної Організації Праці, близько 12,3 млн. людей у світі займаються примусовою працею, в т.ч. 2.4 мільйони – в результаті торгівлі людьми.

Щороку в Україні, Білорусії, Болгарії, Молдові, Румунії до тенет работоргівців потрапляє близько 225 тис. людей. При цьому Україна є лідером Східної Європи за кількістю постраждалих.

Саме тому, 18 жовтня 2019 року, в Южноукраїнській міській філії Миколаївського ОЦЗ, було проведено інформаційний семінар «Молодь на ринку праці». До заходу долучилась начальник Южноукраїнського бюро правової допомоги Інга Нестеренко.

Інга Вікторівна вкотре нагадала присутнім про порядок укладення трудового договору, цивільно-правової угоди та окреслила масштаби і наслідки нелегальної зайнятості. Також вона зауважила, що держава володіє достатньою правовою базою для захисту даної категорії громадян, але систему можна подолати лише тоді, коли кожен працівник відповідально ставитиметься до свого працевлаштування і вимагатиме від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин.  

Наостанок Інга Нестеренко додала, що людина, яка потерпіла від цього злочину, звернувшись до відповідних установ, що опікуються постраждалими, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги.