Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Діти з міста-супутника ЮУАЕС дістали максимум нагород на конкурсі «Енергоатом»: робимо Україну світлішою»

23.09.2019
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Сім талановитих школярів з міста-супутника ЮУАЕС стали призерами дитячо-юнацького конкурсу «Енергоатом»: робимо Україну світлішою». Ще одна робота юної южноукраїнки завоювала заохочувальний приз. Нагородження переможців і призерів фінального етапу міжрегіонального творчого змагання  відбулося  18 вересня у Києві.

За словами фахівця управління інформації і громадських зв'язків ВП ЮУАЕС Олени Болотських, конкурс «Енергоатом»: робимо Україну світлішою» розширює географію. Вперше, окрім молоді з міст-супутників АЕС та Києва, де розташовується Дирекція НАЕК «Енергоатом», у творчому змаганні взяли участь діти з Іванківського району та Славутича.    

У фіналі від ВП ЮУАЕС було представлено 13 робіт у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Короткометражне відео». Вони були визнані кращими за підсумками відбіркового туру, що проходив у травні.

Южноукраїнські діти дістали найбільшу кількість призових місць. В номінації «Декоративно-прикладне мистецтво та ЕкоАрт» (вікова категорія 14-16 років) повний кошик нагород: 1 місце у Олексія Заїченка за «Атом Всесвіту»,  2 місце у Юлії Марценковської за роботу «Світло у кожному куточку», 3 місце у Ярослава Зелінського за роботу «В ритмі атомного Всесвіту». У цій же номінації, тільки у віковій категорії 10-13 років переможцем стала Крістіна Швейцер з поробкою «Квітучий атом». За підготовку цікавих та якісних короткометражних відео відзначено двох южноукраїнців: 2 місце у Таїсії Мазіної («Атомна енергетика у моєму житті»), 3 місце отримав Антон Ретюнських («Освітлення мого міста»). У номінації «Образотворче мистецтво (вікова категорія 10-13 років) 1 місце посіла Карина Лях , яка намалювала картину «Свій край, як рай». Окремо за розвиток  творчого мистецтва журі присудило заохочувальний приз 10-річній Дарині Травінській з міста-супутника ЮУАЕС. 

Уперше цього року до конкурсної комісії увійшли професійні художники. Вони відзначили високий рівень підготовки учасників міжрегіонального творчого змагання. Усі призери отримали цінні подарунки від НАЕК «Енергоатом»: смартфони, моноподи, бездротові навушники, а також іміджеву продукцію компанії.

Творчий конкурс серед юних талантів енергогенеруюча компанія спільно з профспілковим комітетом проводить щорічно. Переслідують декілька цілей, зокрема, підтримку обдарованих дітей та популяризацію знань про атомну енергетику як стратегічну галузь, що забезпечує Україну електроенергією, сприяє розвитку країни та її добробуту.