Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК РОЗПОЧАТО!

29.08.2019
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

27 серпня 2019 року  в актовій залі ЮЗШ №2 відбулася серпнева конференція педагогічних працівників, темою якої цьогоріч стала «Нова Українська Школа: виклики та перспективи освітньої реформи».

Організатором заходу виступило управління освіти Южноукраїнської міської ради.

Участь у конференції взяли близько 250 осіб, серед яких вчителі навчальних закладів міста, представники батьківської громадськості, профспілок, місцевої влади.

Серед почесних гостей  конференції  були міський голова Пароконний В.К., заступник міського голови Кольчак О.М., директор Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти Шуляр В.І., директор управління Державної служби якості освіти в Миколаївській області Голубченко Т.Д.

 У рамках серпневої конференції  увага була акцентована на питаннях розвитку дошкільної, загально – середньої та позашкільної освіти у 2018- 2019 навчальному році та  завдання на 2019 – 2020  навчальний  рік.  Пленарна частина розпочалася доповіддю начальника управління освіти  Ю. М. Сінчука, який  проаналізував  результати діяльності управління освіти та навчальних закладів міста  щодо основних здобутків  освітньої галузі за попередній рік, розкрив існуючі в освітній галузі проблеми й зорієнтував  керівників закладів освіти та педагогів на ефективну реалізацію завдань Нової української школи щодо створення нового освітнього середовища та підвищення якості освітніх послуг.

Привітав педагогів міста  з новим навчальним роком міський голова В.К. Пароконний. Віктор Кирилович   зазначив, що вчитель - це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Він зауважив, що міська влада буде і  на далі допомагати  створювати достойні умови для  роботи педагогів  та навчання дітей.

Зі словами вітання та  про подальшу співпрацю з управлінням освіти та педагогічними колективами закладів освіти міста  виступили директор МОІППО Шуляр В.І. та начальник управління Державної служби якості освіти Голубченко  Т.Д.

На завершення яскравим акордом заходу стала церемонія нагородження  освітян відзнаками від управління освіти, міської ради до нагород Міністерства освіти і науки України.

Продовження конференції стало навчання керівників закладів освіти та представників управління освіти щодо  інституційного аудиту і сертифікації вчителів представниками управління Державної служби якості освіти..

День минув плідно та насичено. Цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників підвела підсумки першого року впровадження Нової української школи, окреслила досягнення та проблеми, що турбують педагогічних працівників та керівників закладів освіти в умовах реформування освітньої галузі, визначила стан та перспективи розвитку освітянської галузі, дала старт новому навчальному року.

Педагогічні працівники міста продовжили свою роботу 28 серпня 2019 року на засіданнях міських методичних комісій, які в цьому році проведено вперше на базі Южноукраїнської гімназії №1. Під час засідань вчителі ознайомилися з інструктивно -  методичними рекомендаціями з викладання навчальних предметів у 2019 -2020 н.р., поділилися досвідом, окреслили  напрямки роботи на наступний рік.

Отже, новий навчальний рік розпочато.

Тож бажаємо Вам, шановні педагоги,  злагоди, добра, натхнення, задоволення від результатів своєї праці.

Зичимо, щоб кожен ваш день був сповнений радістю, щастям та теплом людської подяки за добрі справи.

Успіхів усім нам.

Управління освіти
Міська профспілкова рада працівників освіти