Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Соціальний захист осіб з інвалідністю

09.08.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Невід'ємним правом особи з інвалідністю є право на працю, незважаючи на обмежену працездатність. І хоча інвалідність – соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство, питання щодо повернення осіб з інвалідністю до зайнятості перебуває у центрі уваги служби зайнятості. Саме тому, Южноукраїнською міською філією Миколаївського ОЦЗ проведено тренінг для осіб з інвалідністю. Метою тренінгу було визначено сприяння активній інтеграції людей з інвалідністю до ринку праці для забезпечення рівності їхніх прав та можливостей.

Під час заходу профконсультант філії Оксана Пурло навчала безробітних етиці спілкування з роботодавцем та методам самопрезентаці. Часто саме невпевненість в собі та відсутність навичок проходження співбесіди стають на перешкоді до омріяної роботи. Також за допомогою рольових вправ відвідувачі дослідили міфи та реальність працевлаштування соціально вразливих категорій громадян.

До тренінгу долучилась начальник Южноукраїнського бюро правової допомоги Інга Нестеренко, яка має неабиякий досвід роботи в соціальних службах. Інга Вікторівна повідомила про стереотипи, якими керуються роботодавці при прийнятті на роботу, порадила як їх уникати, а також  довела до відома присутніх законодавчі аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю.

Загалом тренінг пройшов цікаво та пізнавально. По закінченню всім учасникам були вручені інформаційні буклети.